Τηλέφωνο
24410 64780 | 24410 64787
Τίτλος (Ακρωνύμιο) | Έναρξη | Λήξη | Yπεύθυνο μέλος ΔΕΠ ΤΕΤΔ | Συνολικός προυπολογισμός (€) | Προυπολογισμός ΤΕΤΔ (€) | Φορέας χρηματοδότησης |
‘’Minimally processed value-added products from European sea bass’’ (value Seabass). | 2019 | 2023 | Κωνσταντίνος Πολύμερος (Μέλος ερευνητικής ομάδας έργου) | 160.000 | (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020. | |
Βελτίωση της διατροφής, της υγείας και παραγωγικότητας των ζώων και της ποιότητας του κρέατος μέσω της χρήσης φυσικών αντιοξειδωτικών-αντιμικροβιακών πολυφαινολών στη διατροφή των ζώων (INNOVAPOULTRΥ) | 07/2020 | 07/2023 | Ιωάννης Γιαβάσης (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 155.000 | 70.000 | Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ΜΕΤΡΟ 16 – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ |
Βιώσιμες συσκευασίες τροφίμων βασιζόμενες σε αιθέρια έλαια σε πολυμερικές μήτρες (NANOBIOPACK) | 05/2020 | 05/2023 | Ιωάννης Γιαβάσης (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 600.000 | 60.000 | «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020 |
Δημιουργία βιολειτουργικών μεταλλικών νερών με την προσθήκη εκχυλισμάτων φρούτων, λαχανικών, ελληνικών αρωματικών βοτάνων, κάνναβης, φύλλων Moringa oleifera και φύλλων ελληνικών ποικιλιών ελιάς που έχουν παραχθεί με καινοτόμο τεχνολογία (βαθέως εύτηκτοι διαλύτες) ή με την προθήκη χουμικών και φουλβικών οξέων | 11/2020 | 10/2023 | Σταύρος Λαλάς (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 1.000.000 | 814.000 | «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020 |
”Sustainable Seafood and Nutrition Security” | 2017 | 2022 | Κωνσταντίνος Πολύμερος (E.Y για το Π.Θ.) | 1.000.000 | Ε.U. | |
”Cardioprotective properties of farming gilthead sea bream enriched with biologically active lipids from olive oil by-products”. (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020. Υπεύθυνος πακέτου εργασίας διερεύνησης προοπτικών αγοράς. | 2018 | 2022 | Κωνσταντίνος Πολύμερος (Μέλος ερευνητικής ομάδας έργου) | 80.000 | (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020. | |
Αξιοποίηση των υπολειμμάτων καλλιεργειών και υπολειμμάτων επεξεργασίας ξύλου από υπόστρωμα μανιταριών, για την δημιουργία ενός συνεκτικού δομικού υλικού για την αντικατάσταση πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης (FUNGIWOOD) | 05/2021 | 12/2022 | Ιωάννης Γιαβάσης (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 50.000 | 21.000 | Πράσινο Ταμείο |
Ανάπτυξη και εφαρμογή διαμορφωμένων (ενθυλακωμένων) ενδοφυτικών μυκήτων για την ανάπτυξη στρατηγικών προώθησης της ευρωστίας των φυτών (FORFUN) | 06/2020 | 12/2022 | Μυρσίνη Κακαγιάννη (Μέλος ερευνητικής ομάδας έργου) | 213.910 | 42.000 | «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020 |
Production and use of novel fermented silage utilizing food waste / by-products and its effects on meat quality and safety and animal gut health and microbiota (INNOTRITION) | 01/2019 | 12/2022 | Iωάννης Γιαβάσης (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 600.000 | 40.000 | ΙΝΤΕRRED Greece-Italy (Eυρωπαϊκό Πρόγραμμα) |
”Strategic Planning for Agriculture and Rural Transformation and Action – SPARTA”. | 2020 | 2021 | Κωνσταντίνος Πολύμερος (Μέλος ερευνητικής ομάδας έργου) | 1.000.000 | World bank Group – Ministry of Food and Agriculture – E.U. | |
Παραγωγή φυσικών οικολογικών αντιμικροβιακών ουσιών για χρήση σε τρόφιμα-καλλυντικά και σε εφαρμογές φυτοπροστασίας με συνεργισμό πολυφαινολών ελιάς με εκχυλίσματα υπολειμμάτων χυμοποίησης ροδιού και πορτοκαλιών (POLY_ECO_NATURAL) | 01/2019 | 12/2021 | Iωάννης Γιαβάσης (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 200.000 | 40.000 | ΓΓΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020 |
Boosting a novel and innovative training approach of key enabling technologies (BRACKET) | 11/2018 | 04/2021 | Iωάννης Γιαβάσης (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 270.000 | 48.000 | European Union Programme Erasmus+, Cooperation for innovation and the exchange of good practices |
Χρήση παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου για την εκχύλιση πολύτιμων συστατικών από φυτικό υλικό | 06/2018 | 12/2021 | Σταύρος Λαλάς (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 960.840 | 760.840 | «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020 |
Δημιουργία βιολειτουργικών προϊόντων σοκολάτας με την προσθήκη, εγκλωβισμένων σε μικρογαλακτώματα, εκχυλισμάτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που έχουν παραχθεί με καινοτόμο τεχνολογία (βαθιά εύτηκτους διαλύτες) | 06/2018 | 12/2021 | Σταύρος Λαλάς (Επιστημονικός Υπεύθυνος ΤΕΤΔ) | 760.000 | 585.000 | «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020 |
Τίτλος Έργου | Επιστημονικός Υπεύθυνος | Έναρξη-Λήξη | Συνεργαζόμενη Εταιρία |
Ποιοτική ανάλυση δειγμάτων κρέατος από βοοειδή της Ελληνικής Βραχυκερατικής φυλής | Ιωάννης Γιαβάσης | 2020-2023 | Ένωση Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών |
Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων της Εταιρίας Κορρές Α.Ε.-Φυσικά Προϊόντα | Σταύρος Λαλάς | 2019-2023 | Κορρές Α.Ε.-Φυσικά Προϊόντα |
Έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων κoτόπουλου πανέ με προστιθέμενη υψηλή διατροφική αξία, θρεπτική αξιολόγηση αυτών και επιστημονική υποστήριξη για την προώθηση τους | Ιωάννης Γιαβάσης | 2021-2022 | Αγγελάκης Α.Ε. |
Μικροβιολογικές Αναλύσεις Τροφίμων, Νερού και Επιφανειών για τη Γαλακτοκομική εταιρία ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ | Ιωάννης Γιαβάσης | 2021-2022 | ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ |
Μικροβιολογικές αναλύσεις και ποιοτικός έλεγχος αλλαντικών, κρεάτων, κρεατοσκευασμάτων και νερού | Ιωάννης Γιαβάσης | 2019-2022 | TΣIANABAΣ ΑΒΕΕ |
Ποιοτικός έλεγχος φυτικών πολυφαινολών και ανάπτυξη νέων βιολειτουργικών προϊόντων με βάση πολυφαινόλες φυτικής προέλευσης | Ιωάννης Γιαβάσης | 2019-2022 | Polyhealth S.A. |
iKNOW-WHO AB” International Ice Cream Challenge | Ιωάννης Γιαβάσης | 2021-2022 | Unilever S.A. |
Ανάπτυξη και βελτιστοποίηση βιοδιεργασιών υγρής ζύµωσης για την παραγωγή καλλιεργειών προβιοτικών βακτηρίων και ζυµών | Ιωάννης Γιαβάσης | 2021-2022 | Foodoxys |
Μικροβιολογικός, χημικός και οργανοληπτικός έλεγχος ποιότητας τροφίμων | Ιωάννης Γιαβάσης | 2020-2021 | Ηellenic Asinus Farms |
Ανάπτυξη, Βελτίωση και Ποιοτικός Έλεγχος Προϊόντων Φυτικών Πολυφαινολών με Αντιμικροβιακή και Αντιοξειδωτική Δράση | Ιωάννης Γιαβάσης | 2019-2020 | Polyhealth S.A. |
Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Επεξεργασμένων και Ζυμούμενων Λαχανικών | Ιωάννης Γιαβάσης | 2019-2020 | Τσαγκαρόπουλος Ιορδάνης Α.Ε. |
Έλεγχος και Βελτίωση Ποιότητας και Υγιεινής γαλακτοκομικών και άλλων προϊόντων για την εταιρία ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ | Ιωάννης Γιαβάσης | 2019-2020 | Γαϊτανίδης |
Μελέτη αντιμικροβιακής δράσης καινοτόμων απολυμαντικών ως υποκατάστατων χλωρίου | Ιωάννης Γιαβάσης | 2019 | ΑΙΒΑΖΙΔΗΣ ΑΒΕΕ |
Παραγωγή τζελλάνης από αποπρωτεϊνωμένο τυρόγαλο (απόγαλο) και μελέτη της πηκτικής δύναμης και διάρκειας συντήρησης | Ιωάννης Γιαβάσης | 2018-2019 | Latochema S.A. |
Μελέτη της μικροχλωρίδας και της διάρκειας ζωής νωπών προϊόντων ζύμης υπό ψύξη, με χρήση φυσικών ή συνθετικών αντιμικροβιακών και αντιοξειδωτικών ουσιών | Ιωάννης Γιαβάσης | 2018-2019 | Κουκουτάρης Α.Ε. (Ζύμες Άλφα) |
Ανάπτυξη νέων προϊόντων φυτικών τυριών χωρίς συντηρητικά και λοιπών αναπληρωμάτων γαλακτοκομικών τύπου vegan | Ιωάννης Γιαβάσης | 2018-2019 | ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε. |
Παραγωγή µανιταριών µαύρης και λευκής τρούφας σε υγρό συνθετικό υπόστρωµα και βελτιστοποίηση των συνθηκών ζύµωσης | Ιωάννης Γιαβάσης | 2018-2019 | Latochema S.A. |