Για να δείτε παλαιότερες ανακοινώσεις του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής κοιτάξτε εδώ .


Aνακοίνωση για Εκπαιδευτική Εκδρομή του Μαθήματος Τεχνολογία και Ποιότητα Ζυμούμενων Τροφίμων και για Εθελοντική Δράση στα πλαίσια της Ημέρας Περιβάλλοντος

Ανακοινώνεται ότι : (α) στα πλαίσια του μαθήματος “Τεχνολογία και Ποιότητα Ζυμούμενων Τροφίμων” προγραμματίζεται μια εκπαιδευτική εκδρομή στις 13/6 (και όχι 23/5 που είχε αναφερθεί στο τελευταίο μάθημα, λόγω μη διαθεσιμότητας λεωφορείου-οδηγού). Η εκδρομή θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε τυροκομείο ή/και ζυθοποιία της Θεσσαλίας και η συμμετοχή σε αυτήν θα είναι προαιρετική, με συνολική διάρκεια περίπου […]

Θέση εργασίας

Σας γνωστοποιούμε την ύπαρξη μίας κενής εποχικής θέσεις στην εταιρεία Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕΤ, στο εργοστάσιο στην Λάρισα. Το τμήμα που αναζητά προσωπικό είναι αυτό του Μύλου και αφορά θέση στις παραλαβές σιτηρών. Πιο συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες σχετίζονται με δειγματοληψία και ποιοτικό έλεγχο των παραλαβών σε σιτάρια στο εργοστάσιο ή σε αποθήκες. Αν κάποιος από τους […]

Ενημέρωση φοιτητών Π.Θ. για έναρξη διαδικασίας αξιολόγησης μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2024-2025

Αγαπητοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εκ μέρους του Προέδρου της ΜΟΔΙΠ, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Διασφάλισης Ποιότητας, Καθηγητή Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία αξιολόγησης των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2024-2025 ξεκινά την Δευτέρα 19-5-2025 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30-5-2025. Πρώτιστο μέλημα όλων των μελών του Ιδρύματος είναι η προαγωγή […]

Πρόγραμμα υποτροφιών Ελληνογαλλικής Συνεργασίας 2025-2026

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σε συνεργασία με την υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη συγχρηματοδότηση υποτροφιών Master 2 στη Γαλλία. Φέτος θα απονεμηθούν 22 υποτροφίες. Ανακοίνωση Υποτροφιών Ελληνογαλλικής Συνεργασίας για σπουδές Master 2 στην Γαλλία, ακαδ. έτος 2025 – 2026 Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων […]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στις Εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΚ Α.Ε

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2025, οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΛΒΑΚ Α.Ε. στη Λάρισα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων σύνδεσης της θεωρητικής κατάρτισης με την παραγωγική διαδικασία στον τομέα των τροφίμων. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τα έμπειρα στελέχη της εταιρείας, κ. Νικόλαο Μπαλατσό, κ. Μάριο […]

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Β’ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στις 14 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στο Γυμνάσιο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο λέκτορας κ. Θεοφάνης Γεωργόπουλος παρουσίασε στους μαθητές την τεχνολογία παρασκευής βιολογικών ζυμαρικών, εξηγώντας τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και […]

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Τμήματος ότι το μάθημα των Αγγλικών την Τετάρτη 21 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 16:30 μ.μ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ready for Work Mentoring» ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Α1 ΤΟΥ ΤΕΤΔ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ready for Work Mentoring» για νέους ηλικίας 18-29 ετών στη Θεσσαλία, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 21 Μαΐου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ενημέρωση στην αίθουσα Α1 από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.), που εποπτεύει το εν λόγω πρόγραμμα. Η εκδήλωση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε φοιτητές του 5ου και […]

Ενημερωτική Ημερίδα για την Αγροδιατροφή με θέμα: «Υγιεινή διατροφή παιδιών και εφήβων – Απομάκρυνση από τις υγιείς μορφές διατροφής του παρελθόντος» Με έμφαση στη βιωσιμότητα και ποιότητα της Αγροδιατροφής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωτική Ημερίδα για την Αγροδιατροφή με θέμα: «Υγιεινή διατροφή παιδιών και εφήβων – Απομάκρυνση από τις υγιείς μορφές διατροφής του παρελθόντος» Με έμφαση στη βιωσιμότητα και ποιότητα της Αγροδιατροφής Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαΐου 2025, στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Κιέριον στην Καρδίτσα, η ενημερωτική ημερίδα για την αγροδιατροφή, με βασικό […]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  Σχολή Γεωπονικών Επιστήμων  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας διοργανώνει Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με τίτλο «Γενικές Πρώτες Βοήθειες στην καθημερινότητα» την Τετάρτη 28  Μαΐου 2025 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής  13.00-15.00  Φυτόκο, Βόλος και την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 στο Αμφιθέατρο «Θεόφραστος» του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας13.00 με 15.00, Γαιόπολις, Λάρισα […]