Προπτυχιακή διπλωματική εργασία
Κάθε φοιτητής είναι υποχρεωμένος να εκπονήσει Προπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (ΠΔΕ) με θέμα που πρέπει να έχει άμεση σχέση με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ). Για να αναλάβει ΠΔΕ ένας φοιτητής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το 7ο εξάμηνο σπουδών. Επιπρόσθετα, ο Eπιβλέπων της ΠΔΕ, δύναται να ζητήσει πριν την έναρξή της, να έχει προηγηθεί η επιτυχής εξέταση συγκεκριμένων μαθημάτων που θεωρεί ως απαραίτητα για την κατανόηση του θέματος και την επιτυχή εκπόνηση της ΠΔΕ.
Όλες οι πληροφορίες για την εκπόνηση της Προπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΠΔΕ) βρίσκονται στον σχετικό Β20.4-ΝΕΟΣ Κανονισμός Εκπόνησης ΠΔΕ-2024
Θέματα προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών
Παρακάτω, παρουσιάζονται τα θέματα των διπλωματικών εργασιών, που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται όπως έχουν δηλωθεί από τα υπεύθυνα μέλη ΔΕΠ ή το έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Ο κάθε φοιτητής που ενδιαφέρεται για την ανάληψη θέματος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο καθηγητή, εφόσον έχει ολοκληρώσει το 7ο εξάμηνο σπουδών.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ |
ΤΡΟΦΙΜΑ ΩΣ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ |
ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΕΩΝ ΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΟΡΒΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ ΑΠΟ ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΧΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΖΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΦΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ |
Εκχύλιση φλοιού ροδιού με την τεχνική υψηλής πίεσης για τη δημιουργία συμπληρώματος διατροφής σε μορφή ταμπλέτας |
Απομόνωση καροτενοειδών από αποξηραμένη ντομάτα βιομηχανικώς επεξεργασμένη |
Καινοτόμο ρόφημα με βάση τους σπόρους τσία |
Συμπλήρωμα διατροφής με υπναγωγή και αντιβηχική δράση |
ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΟΞΕΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΆΝΕΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ |
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΦΛΟΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΡΑΝΣΗΣ |
ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗΣ |
ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ JANTHINOBACTERIUM LIVIDUM ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΓΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ PSEUDOMONAS SP. ΚΑΙ BACILLIUS SP. IN VITRO ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ |
ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ ΦΙΛΜ ΑΠΟ ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ IN VITRO ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ (ΚΡΕΑΣ-ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ) |
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗΣ ΜΥΚΗΤΑ ASPERGILLUS FLAVUS ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ |
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΛΛΟΙΟΓΟΝΩΝ ΜΥΚΗΤΩΝ IN VITRO ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΜΈΝΑ ΥΠΟ ΨΥΞΗ |
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΑΠΑΣΤΕΙΡΙΩΤΟ ΓΑΛΑ |
Συγκριτική μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών εμπορικών προβιοτικών βακτηρίων |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ VEGAN ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟ ΜΥΚΗΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙ PLEUROTUS ΟSTREATUS ΥΓΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ |
Βελτιστοποίηση φυσικής εκπίκρανσης πράσινων ελιών και μελέτη του προβιοτικού ή/ και πρεβιοτικού δυναμικού τους |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΖΥΜΟΥΜΕΝΟΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟΥ ΑΛΛΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΥΡΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ |
Παραγωγή τεχνητού μελισσόψωμου από ζυμούμενη γύρη – βελτιστοποίηση ζύμωσης και μελέτη χημικής σύστασης και βιολειτουργικών ιδιοτήτων |
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΥΘΡΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΔΙΑΛΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΉ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΡΙΠΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΛΥΚΕΡΟΛΗΣ/ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ/ΝΕΡΟΥ/ ΥΠΟ ΗΠΙΕΣ ΟΞΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ |
ΥΔΡΟΘΕΡΜΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΜΕ ΗΠΙΑ ΟΞΙΝΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ |
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΟΞΙΝΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ |
ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΥΔΡΟΛΥΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΥΧΛΙΣΗΣ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ |
Υδατική εκχύλιση πολυφαινολικών ουσιών από απόβλητα επεξεργασίας πορτοκαλιών (φλοιοί), υποβοηθούμενη με υπερήχους: βελτιστοποίηση παραμέτρων και επίδραση στη σύσταση του εκχυλίσματος |
Παραλαβή φυσικών αντιοξειδωτικών από υπολείμματα συγκομιδής αραβοσίτου μέσω αλκαλικής υδρόλυσης με υδροαιθανολικά διαλύματα |
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ (CORNSTOVER) ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΔΙΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΟΞΙΝΗ ΥΔΡΌΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ |
ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ (ΒΛΑΣΤΟΙ) ΜΕ ΥΔΡΟΑΙΘΑΝΟΛΙΚΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΖΥΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ |
ΕΤΕΡΟΛΟΓΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΜΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ |
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΞΩΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ LACTOBACILLUS PLANTARUM |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΛΛΑΚΤΙΚΩΝ (VEGAN) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ |
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ |
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ |
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ |
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ |
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΑΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ |
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΒΓΟ: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ |
ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΩΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ |
Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε μονάδα παρασκευής σοκολάτας |
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΊΕΣ |
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ CNS ΚΡΗΤΗΣ |
Χατζημητάκος Θεόδωρος
ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ,ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ HPLC-DAD ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ |
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΛΕΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ TENEBRIO MOLITOR ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΏΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ |
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΥ ΠΟΤΟΥ ΑΠΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (SIBERITIS RAESERI) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΥΤΑ: ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕ HPLC-DAD |
Δημιουργία νέων εμπλουτισμένων τροφίμων με άλευρο από το έντομο Tenebrio Molitor και ανάλυση των θρεπτικών τους συστατικών |
Βελτιστοποίηση της ποσότητας των πολυφαινολών και της αντιοξειδωτικής δράσης του φυτού Citrus sinensis (σαγκουίνι) μέσω της χρήσης πράσινων μεθόδων εκχύλισης και δημιουργία καινοφανούς τροφίμου. |
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΑΠΟΜΟΙΩΣΗ ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΡΟΦΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΕΙΤΟΤΡΓΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ |
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΟΥ: ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΕΝΟΡΓΑΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ |
Παρασκευή εκχυλισμάτων και ανάλυση των πολυφαινολικών συστατικών με HPLC-DAD του Nasturtium officinale (νεροκάρδαμο) και αξιοποίηση τους για παρασκευή τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής. |
ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ |
ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ HPLC-DAD ΤΟΥ SILYBUM MARIANUM (ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ) ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ |
Παρασκευή εκχυλισμάτων και ανάλυση των πολυφαινολικών συστατικών με HPLC-DAD του Hyssopus officinalis και αξιοποίηση τους για Παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΠΛΟΎΣΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΆ ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ ΚΑΙ ΧΡΉΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΒΡΑΖΟΝΤΟΣ ΔΙΣΚΙΟΥ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΓΑΛΛΙΟ |
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ |
Πολυφαινόλες σε αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά και επιδράσεις τους στην ανθρώπινη Υγεία |
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΦΥΤΟΥ CASSIA ANGUSTIFOLIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΑΛΘΑΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ |
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ |
ΑΦΕΨΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ |
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΒΡΩΣΙΜΟ ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΤΟΜΩΝ |
Η ΧΡΗΣΗ ΧΥΜΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΩΝ |
Αθανασιάδης Βασίλειος
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ ΦΥΤΟΥ CISTUS CRETICUS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ: ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ |
ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΩΝ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΒΡΩΜΗ |
Αξιοποίηση ζωικών υποπροϊόντων για παραγωγή οργανικού σαπουνιού |
Μελέτη αντικατάστασης φοινικελαίου με μείγμα φυτικών ελαίων μέσω μεθοδολογίας επιφάνειας απόκρισης και δοκιμών οξειδωτικής σταθερότητας |
ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΦΛΟΥΔΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ |