Περίληψη Παρουσίασης και Στοιχεία Προτεινόμενου Ομιλητή

 

Αγαπητοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων,

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (food.uth.gr/) διοργανώνει το 1ο φοιτητικό συνέδριο, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (ΔΕΞΥΣ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 26-27/9/2025 στην Καρδίτσα στο χώρο του αμφιθεάτρου Γ΄ του ΔΕΞΥΣ (όπου γίνονται και οι ορκωμοσίες του Τμήματος), με θέμα «Παραγωγή Τροφίμων & Αειφορικότητα: Καινοτομία, Εφαρμογές και Προοπτικές».

Στόχος του συνεδρίου είναι η διοργάνωση μιας επιστημονικής δράσης που θα εστιάζει στις τεχνολογίες αιχμής που εφαρμόζονται στον τομέα έρευνας και καινοτομίας στη σύγχρονη παραγωγή τροφίμων και στη διατροφή του ανθρώπου, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει και μια μοναδική ευκαιρία επαφής και ανταλλαγής ιδεών των φοιτητών, ερευνητών, καθηγητών και παλαιών αποφοίτων που εργάζονται πλέον στον τομέα της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, αλλά και εκπροσώπων της βιομηχανίας τροφίμων και άλλων φορέων.
Η συμμετοχή όλων στο συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να παρουσιάσουν την ερευνητική ή επαγγελματική τους δραστηριότητα με μια σύντομη παρουσίαση των 15  λεπτών, εφόσον εμπίπτει στο θέμα του συνεδρίου και ειδικότερα σε μία  από τις παρακάτω ενότητες:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1. Ασφάλεια & υγιεινή τροφίμων – Σύγχρονες προκλήσεις
2. Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής τροφίμων – Αναδυόμενες τεχνολογίες επεξεργασίας και συντήρησης
3. Διατροφή & ευζωία, λειτουργικά τρόφιμα, σύγχρονες διατροφικές τάσεις
4. Αειφορική παραγωγή τροφίμων και βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του ΤΕΤΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ή του πρώην Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας που επιθυμούν να συμμετέχουν με παρουσίαση εργασίας (σε μορφή powerpoint) στο φοιτητικό συνέδριο θα πρέπει να στείλουν στη γραμματεία του Τμήματος              (g-food@uth.gr) μέχρι τις 25/8/2025 συμπληρωμένο το συνημμένο αρχείο που θα περιλαμβάνει:
– Τίτλο της παρουσίασης
– Θεματική ενότητα στην οποία ανήκει
– Προτεινόμενη ημέρα παρουσίασης
– Στοιχεία του ομιλητή [Ονοματεπώνυμο, Φορέα προέλευσης (ΑΕΙ, εταιρία, δημόσιο φορέα, κλπ), email, κιν. τηλέφωνο]
– Περίληψη της παρουσίασης έκτασης έως 200 λέξεων

Το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από την παραλαβή και τον έλεγχο των προτεινόμενων παρουσιάσεων.

Εκ μέρους της Οργανωτικής – Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Φοιτητικού Συνεδρίου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,
Ο Πρόεδρος του Τμήματος,

Ιωάννης  Γιαβάσης