Παρουσίαση Καινοτόμων Ερευνών στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής

Με τις ομιλίες του Προέδρου του ΤΕΤΔ κ. Ιωάννη Γιαβάση και της υποψήφιας διδάκτορος Χρυσάνθης Μιτσάγγα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου GreenNutriFood 7-9/4/25 στο Dubrovnik της Κροατίας, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα δύο ερευνητικών έργων του Μέτρου 16 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στα πλαίσια του έργου Biowineries, ο κ. Γιαβάσης παρουσίασε την εργασία “Characterization of indigenous microflora and quality parameters of natural Greek red wine, produced  with natural antioxidants, without use of sulphites and starter cultures”, ενώ για τα αποτελέσματα του έργου Innovapoultry η κα. Μιτσάγγα παρουσίασε την εργασία “Beneficial effects of natural feed additives from olive fruit, pomegranate peels and grape pomace on  growth, gut microbiome and meat quality of broilers”.

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και τη διεθνή δικτύωση του Τμήματος σε ένα ιδιαιτέρως όμορφο και φιλικό περιβάλλον με έντονη ιστορία.