Ανακοινώνεται ότι :

(α) στα πλαίσια του μαθήματος “Τεχνολογία και Ποιότητα Ζυμούμενων Τροφίμων” προγραμματίζεται μια εκπαιδευτική εκδρομή στις 13/6 (και όχι 23/5 που είχε αναφερθεί στο τελευταίο μάθημα, λόγω μη διαθεσιμότητας λεωφορείου-οδηγού). Η εκδρομή θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε τυροκομείο ή/και ζυθοποιία της Θεσσαλίας και η συμμετοχή σε αυτήν θα είναι προαιρετική, με συνολική διάρκεια περίπου 4-5 ωρών. Οι φοιτητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκδρομή παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εγγράφως την ώρα του εργαστηρίου στην κ. Μιτσάγγα, από την Τρίτη 20/5 έως την Τρίτη 27/5, ώστε να οριστικοποιηθεί η λίστα των συμμετεχόντων.

β) Το εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος θα συμμετέχει σε ανοικτή εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος που θα γίνει στο Παυσίλυπο στις 6/6 (~9:00-21:00). Θα υπάρχει ένα περίπτερο-πάγκος του Τμήματος με κάποια εκθέματα, όπως δείγματα μικροοργανισμών σε αντικειμενοφόρο πλάκα για μικροσκόπηση, ζυμούμενα τρόφιμα όπως κεφίρ, cider και λυοφυλιωμένα τρόφιμα που δεν απαιτούν ψύξη (π.χ. φρούτα, γιαούρτι). Προκειμένου να προετοιμαστούν τα παραπάνω δείγματα-προϊόντα παρακαλούνται όσοι έχουν ήδη δηλώσει εθελοντές για τη Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και όσοι άλλοι φοιτητές του 8ου εξαμήνου επιθυμούν να συμμετέχουν, να προσέλθουν την Παρασκευή 23/5 στις 10:00 στο εργαστήριο Μικροβιολογίας για να προετοιμάσουν τα υλικά αυτά, και για να κατανεμηθούν σε ομάδες φοιτητών (3 ομάδες για 4ωρη παραμονή) που θα είναι παρόντες στην εκδήλωση στις 6/6.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Χρυσάνθη Μιτσάγγα και τον κ. Ιωάννη Γιαβάση