Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας Περιβάλλοντος και του μαθήματος “Τεχνολογία και Ποιότητα Ζυμούμενων Τροφίμων” το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΤΔ συμμετείχε με περίπτερο και εθελοντές φοιτητές, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Ιωάννη Γιαβάση, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιβαλλοντικό Κέντρο Μουζακίου την Παρασκευή 6/6 στο Παυσίλυπο στην Καρδίτσα. Μας επισκέφθηκαν μικροί μαθητές νηπιαγωγείων-δημοτικών σχολείων που ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής, διαμόρφωσαν τη δική τους διατροφική πυραμίδα, σύμφωνα με τος διατροφικές τους συνήθειες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των φοιτητών, έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για τη θρεπτική αξία των ζυμούμενων τροφίμων και τη χρησιμότητα της ζύμωσης ως βιώσιμης, φυσικής μεθόδου συντήρησης, παρατήρησαν στο μικροσκόπιο κύτταρα φυτών και μικροοργανισμών που χρησιμεύουν στη ζύμωση τροφίμων ή την αποικοδόμηση τροφίμων στο περιβάλλον.