ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπαιδευτική Επίσκεψη Πρωτοετών Φοιτητών του Τμήματος Διατροφολογίας-Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων Του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Στο πλαίσιο του μαθήματος Μικροβιολογία Τροφίμων, πραγματοποιήθηκε την 8 Μαΐου 2025 εκπαιδευτική επίσκεψη από τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Διατροφολογίας – Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την επίσκεψη συνόδευσαν η κ. Μαρκέλλα Χασιώτη, εργαστηριακή συνεργάτιδα και διδάσκουσα, καθώς και η κ. Γεωργία Τσιρογιάννη, μέλος ΕΤΕΠ.
Οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, όπου τους υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, κ. Ιωάννης Γιαβάσης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η υποψήφια διδάκτορας κ. Μιτσάγγα και ο κ. Γιαβάσης παρουσίασαν βασικές μεθόδους και εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται στη μικροβιολογική και χημική-βιοχημική ανάλυση τροφίμων και στις μικροβιακές ζυμώσεις.
Η επίσκεψη αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους φοιτητές να εξοικειωθούν με την εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων στην πράξη, να κατανοήσουν τη σημασία της εργαστηριακής ανάλυσης στον τομέα των τροφίμων και να ενημερωθούν για τις ερευνητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο Τμήμα.
Η ξενάγηση συνεχίστηκε και στους υπόλοιπους εργαστηριακούς χώρους του Τμήματος, προσφέροντας στους φοιτητές μια συνολική εικόνα των δυνατοτήτων και της υποδομής του.
Η διοργάνωση τέτοιων επισκέψεων ενισχύει τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη και προάγει την εμπειρική μάθηση, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για τις μελλοντικές τους επαγγελματικές δραστηριότητες στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας.