gio@uth.gr

24410 64784

Ώρες υποδοχής φοιτητών:

Τρίτη,  Πέμπτη     14:30-15:00

Τετάρτη     11:30-12:00

scopusresearch-gatepnggoogle-scholar

Γιοβανούδης Ιωάννης

Λέκτορας

Μηχανική Τροφίμων

 

Ερευνητικά ενδιαφέροντα


Πολυφαινόλες, Φυτοχημικά, Μηχανική Τροφίμων, Φυσικές Διεργασίες, Επεξεργασία Τροφίμων

Σύντομο Βιογραφικό


Ι.  Τίτλοι και Σπουδές

  • Μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) στην Προηγμένη Χημική Μηχανική από το University of Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου (Αναγνώριση ΔΙΚΑΤΣΑ 1640/03-05-1985).

Τίτλος διατριβής: Constrained heat exchanger networks: Differential energy targets, multiple utilities, and design.

  • Χημικός Μηχανικός του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (10/11/1981) (Βαθμός διπλώματος: 7,53).

Τίτλος Διπλωματικής εργασίας: «Θεωρητική Μελέτη Προσδιορισμού της Δομής Πορωδών Υλικών από Δεδομένα Προσροφήσεως Αζώτου».

ΙΙ.  Ερευνητική Εμπειρία-Προγράμματα

Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με εταιρίες τροφίμων. (Επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος της ερευνητικής ομάδας με αμοιβή)

  1. «Εκπόνηση Ερευνητικής Μελέτης εφαρμογής καινοτομιών και νέων προϊόντων στην παραγωγή προϊόντων μεταποιημένου ροδάκινου και ανάπτυξη προδιαγραφών αυτών» για την Εταιρία ΕΛΒΑΚ Α.E. (23-11-2007 ως 31-12-2008). (Πρακτικό Έγκρισης 28/27-11-2008 της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του Τ.Ε.Ι. Λάρισας).
  2. «Δημιουργία τροποποιημένων παραγωγικών διαδικασιών για την παραγωγή διαφορών ειδών επιτραπέζιας ελιάς εμπλουτισμένων σε φυσικά αντιοξειδωτικά με απώτερο σκοπό την δημιουργία λειτουργικών προϊόντων» για την Εταιρία ΡΟΗ Α.E. (25-05-2010 ως 30-06-2010) (Πρακτικό Έγκρισης 70/25-05-2010 της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του Τ.Ε.Ι. Λάρισας).
  3. «Χρήση παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου για την εκχύλιση πολύτιμων συστατικών από φυτικό υλικό» για την εταιρία Κορρές Α.Ε. (Τ1ΕΔΚ 03762). 2018. Πρόγραμμα που υλοποιείται στα πλαίσια της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ». Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων – Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας
  4. «Δημιουργία βιολειτουργικών προϊόντων σοκολάτας με την προσθήκη, εγκλωβισμένων σε μικρογαλακτώματα, εκχυλισμάτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που έχουν παραχθεί με καινοτόμο τεχνολογία (βαθιά εύτηκτους διαλύτες)» για την εταιρία Cocoowa (Τ1ΕΔΚ 05677). 2018. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων – Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Eκτενές Βιογραφικό Σημείωμα

Μαθήματα


Επιλεγμένες δημοσιεύσεις


  • Enrichment of table olives with phenolic compounds from olive leaves. (2011). S. Lalas, V. Athanasiadis, O. Gortzi, M. Bounitsi, I. Giovanoudis, J. Tsaknis, F. Bogiatzis. Food Chemistry, 127 (4), 1521-1525.