Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος αλιευμάτων (ΜE – E04)

Χημική σύσταση και βιολογική αξία της σάρκας των αλιευμάτων. Αζωτούχες ενώσεις-πρωτεΐνες, λίπη, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ανθρώπινη διατροφή, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία. Εκτίμηση της ποιότητας των ιχθύων. Δείκτες αξιολόγησης ιχθύων. Συντήρηση και επεξεργασία των αλιευμάτων (ψύξη – κατάψυξη, ξήρανση, αλάτιση, κάπνιση, κονσερβοποίηση). Χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις. Υποπροϊόντα αλιευμάτων (αβγοτάραχα, ιχθυάλευρα, ηπατέλαια, χαβιάρι, ταραμάς, μπρικ, σουρίμι). Έλεγχος ποιοτικής αξιολόγησης μεταποιημένων αλιευμάτων. Προϊόντα θαλάσσιων οργανισμών που παράγονται με βιοτεχνολογικές μεθόδους. Αξιοποίηση ιχθύων μικρής εμπορικής αξίας.