Τηλέφωνο
24410 64780 | 24410 64787
ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ-Μηχανική τροφίμων
Υπεύθυνος Μαθήματος Γιοβανούδης Ιωάννης
Στόχος του μαθήματος είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις μηχανικής προκειμένου να έχουν τις γνώσεις και τα εφόδια να προσδιορίζουν βασικά φυσικοχημικά χαρακτηριστικά αλλά και ποσοτικά στοιχεία σε διεργασίες επεξεργασίας τροφίμων. Το μάθημα υλοποιείται σε διαλέξεις (10), φροντιστηριακές (3) και εργαστηριακές (6) ασκήσεις γύρω από τα πεδία:
Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα αποκτήσουν γνώσεις για την επίλυση προβλημάτων σχετικά με βασικές διεργασίες τροφίμων: παστερίωση, αποστείρωση, κατάψυξη, ξήρανση, συμπύκνωση και την επίδραση αυτών σε βασικές ιδιότητες των τροφίμων. Επιπλέον οι φοιτητές θα μπορούν να αναλύσουν και να σχεδιάσουν διεργασίες επεξεργασίας καθώς και να συσχετίζουν παραμέτρους διεργασίας με τις ιδιότητες του τροφίμου, τα ποιοτικά, φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.