Με τη συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου FUTURE FOODS που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Elsevier στη Σιγκαπούρη, στις 16-18/7/2025
(https://www.elsevier.com/events/conferences/all/future-foods-congress).
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των έργων Innovapoultry και Biowineries του Μέτρου 16, του Προγράμματος “Συνεργασία” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ιωάννης Γιαβάσης παρουσίασε τις εργασίες “Natural, Antioxidant and Prebiotic Feed Additives from Pomegranate Peels, Olive Fruit Extract, and Grape Pomace Improve Poultry Health, Gut Microbiome and Quality Characteristics of Poultry Meat” (προφορική παρουσίαση+πόστερ) και “Production, characterization and evaluation of natural Greek red wine “Limniona” without sulfites, using natural antioxidants and indigenous microflora” (πόστερ). Μετά το τέλος του συνεδρίου, ο κ. Γιαβάσης ξεναγήθηκε στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του National University of Singapore, που συγκαταλέγεται στην 1η 10άδα των πανεπιστημίων παγκοσμίως.
Ήταν συνολικά μια εξαιρετική εμπειρία και αφορμή για διάχυση του ερευνητικού έργου και δικτύωση με επιστήμονες τροφίμων σε ένα σύγχρονο, διεθνές περιβάλλον.